Článek
Článek

Praktický cestopis – Las Vegas

Lukáš Atimoon Pauliny
Lukáš Atimoon Pauliny
Osoba, která je

05.03.2023

Atimoon

Po dlouhé době přicházím s novým cestopisem a tentokrát se nebude jednat o nic menšího než o návštěvu jednoho z nejslavnějších měst v USA, kterým je Las Vegas. Naše dovolená v této zářivé a okázalé oáze uprostřed pouště Nevada byla plná nezapomenutelných zážitků.

Cesta do USA

Naše cesta do Las Vegas začala letadlem z Prahy s mezipřistáním ve Frankfurtu. Let s leteckou společností Condor byl pohodlný a bez problémů, i když jsem se setkal s několika bezpečnostními kontrolami během mezipřistání. To jen potvrzuje, že pokud cestujete do USA, je důležité si zajistit platné povolení ESTA před odletem, což nám pomohlo vyhnout se problémům při překročení hranic. Dobré je také mít sestaven plán vaší cesty a mít potvrzení například ohledně ubytování. Všechny tyto dokumenty vám také následně pomohou během rozhovoru s úředníkem po příletu do samotných Spojených států.

Samotného rozhovoru s imigračním úředníkem není třeba se jakkoli obávat. Úředník byl velmi milý a až na několik otázek ohledně našeho pobytu, místa, kde budeme ubytování a pár obecných vět, nebyl žádný problém. Pokud pak cestujete v páru, je možné rozhovor absolvovat ve dvojici, nemusíte tak mít strach o svého partnera či partnerku.

Ubytování

Po příletu na letiště v Las Vegas jsme se ubytovali v luxusním hotelu Luxor. Z letiště máte pro dopravu několik možností, jako nejlogičtější se mi jeví využití aplikace Uber, případně sdílené dopravy, kdy vás minivan odveze přímo k vašemu hotelu. Nutno podotknout, že dopravu klasickým taxíkem jsme využili pouze jednou. Nejednalo se o nijak špatnou zkušenost, nicméně již podle rezervovaných parkovacích míst u většiny hotelů pochopíte, že Uber má v tomto místě lepší zastoupení.

Hotel samotný byl nádherný a velmi pohodlný. Zpětně bych však doporučil spíše hotely jako Paris, které se nacházejí více ve středu dění. I když musím podotknout, že z hotelu jezdí pravidelně zdarma jednokolejka, která spojuje hotely Mandalay Bay, Luxor a Excalibur. Hotely v Las Vegas jsou skutečně nádherné, i když v některých případech můžeme pozorovat, že zub času už se maličko na noblesse určitých míst podepsal. Nicméně i tak se stále jedná o velmi vysoký standard. Personál všech hotelů je velmi milý a příjemný.

V případě výběru hotelu si ale předem ověřte, jakou zálohu bude hotel vyžadovat za ubytování. V USA je běžným zvykem používat kreditní karty, proto vysoké zálohy na pokoj málo koho překvapí. Nicméně v našem případě se jednalo takřka o 100 % z celkové ceny ubytování, což je velký výdaj, se kterým je třeba také počítat předem.

Aktivity

Naše cesta do Las Vegas byla také speciální, protože jsme měli s mou přítelkyní plánovanou svatbu. Naší volbou byla nádherná kaple Little Church of the West, která nás okouzlila svou romantikou a atmosférou. A i když proces svatby v Nevadě není nic složitého, tak je stále pravda, že se jedná o událost, která by si zasloužila samostatný článek.

Las Vegas je město nekonečných možností a atrakcí. Pro nás byla nejkrásnější fontána před hotelem Belagio, kdy večerní představení byla úžasná! Navíc vám mohu poskytnout i srovnání s fontánou The Dubai Mall v Arabských Emirátech. Tamní fontána ačkoli svou velikostí překoná fontánu před hotelem Belagio, nemá ani zdaleka takové kouzlo jako její originál. Navíc jsme se nechali také unést zážitkem z vulkánu před hotelem The Mirage a obdivovali nevídanou podívanou kterou nabízí. V neposlední řadě stojí také za zmínku návštěva obchodní části hotelu Cesar. Jedná se skutečně o velkolepý komplex, který bych spíše označil jako město ve městě. Od imitace oblohy po nespočet uliček zde totiž naleznete vše, na co si jen dokážete vzpomenout.

Během dovolené jsme zažili i několik „adrenalinových zážitků“, jako například návštěva kasina. Několik her byť za pár dolarů, vám umožní si plně užít atmosféru města, které nikdy nespí.

Za zmínku stojí ale i další zákoutí města, jako například prodejna Coca Coly nebo zastavárna Gold & Silver Pawn Shop. Místo, kde se odehrává televizní pořad Mistři zastavárny, který ostatně na televizních obrazovkách můžete vidět dodnes. (Bohužel nutno zmínit, že uvnitř budovy samotné není dovoleno fotit. Vzhledem pak k početné ochrance bych porušení zákazu nedoporučoval.) Fanoušci počítačových her budou důvěrně znát většinu ikonických hotelů. Rozhodně také nesmíme zapomenout na ikonickou ceduli Welcome to fabulous Las Vegas.

Závěrem

Město vás okouzlí svou atmosférou a okázalostí, která se nedají srovnávat s ničím jiným na světě. Pokud se rozhodnete navštívit Las Vegas, připravte se na to, že budete mít stále co dělat. Pokud máte rádi zábavu, adrenalinové sporty, umění nebo si jen chcete užít romantickou atmosféru, Las Vegas je pro vás to pravé.

Celkově jsme si cestu do Las Vegas užili na maximum a rozhodně se sem rádi vrátíme. Toto město nás naprosto okouzlilo svou zvláštní atmosférou, nekonečnými možnostmi a kouzlem světel. Můžeme ho doporučit každému, kdo chce zažít něco nezapomenutelného, aby si vybral Las Vegas jako cíl své další cesty.

Praktická mapa


Pro větší přehlednost mapy doporučuji přepnout zobrazení na celou obrazovku

Publikováno v Články
Handmade by Imeow in Imeow | member of Pauliny-group
Provozovatel:
Lukáš Pauliny | IČ: 08699127
Bílkova 855/19, Praha 110 00
Napište mi zprávu
Napište mi zprávu

    * Souhlasím se zpracováním údajů za účelem kontaktu.